Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Lojistik Sektöründe İstihdam Kriterleri

Lojistik sektörü geleceğin meslekleri arasında olup, realitesini her zaman koruyan ve gelecekte de koruyacak olan bir sektördür. Lojistik sektörü çalışanlarının analitik düşünme yetisi kuvvetli olmalıdır. Sektörde farklı iş süreçleri olduğundan gerçek bir lojistikçi her süreci takip etmeli, öğrenme isteği en üst seviyede olmalıdır. Yeni mezun bir kişinin çok iyi bir lojistikçi olması için saha tecrübesinin de olması kaçınılmazdır. Gramer iyidir, ama saha her şeydir. Sahada yaşanılan tecrübeler, sıkıntılar, iş süreçleri ve görülen durumlara bir lojistikçinin gelecekte yapacağı çalışmalarında yardımcı olacak, yaşanılabilecek bir problemde ani çözümler bularak sorunun üstesinden gelmesine yardımcı olacaktır.

Yeni mezun olmuş bir lojistik mezununun ilk yapması gereken gramerde öğrendiklerini sahaya yansıtmak ve sahada öğreneceği yeni kriterleri kendi için harmanlayarak tecrübesini arttırmaktır. Eğer gelecekte iyi bir lojistikçi olmak istiyorsa, kendisine lojistik sektöründe bir kariyer hedefliyorsa bu nokta çok önemlidir. En alt seviyeden başlayarak tüm basamakları teker teker çıkmalı, her bölümün kendine has durumlarını öğrenmelidir. Bunu yaparken aslında gelecekte ki yerini ve tecrübe kazanmak istediği bölümü de belirlemiş olacaktır. Tıp Fakültesi mezunu bir doktor alanında nasıl önce pratisyen sonra operatör sonra uzman oluyor ise; ameliyatlara girdikçe, ameliyatlar yaptıkça tecrübe kazanıyor ise, bir lojistik mezunu da işim hamurunu öğrendikçe tecrübe kazanacaktır.

Lojistik sektörü; istihdam konusunda her zaman arayış içindedir. Aktif bir iş potansiyeli vardır. İşe alımlarda en önemli kriter az öncede belirttiğim üzere tecrübe ve birikimdir. Lojistik şirketleri kendilerine yeni şeyler katacak, operasyon ağlarını genişletecek, sorunsuz iş süreçlerini yönetecek, pazar payını arttıracak, müşteri portföyünü büyütecek personellere her zaman ihtiyaç duyarlar. Tecrübelerinizi aktaracağınız, kendinizi daha da geliştireceğiniz, sosyal haklar ve çalışma şartlarında ki uygunluk da, sizlerin sektörde tecrübeniz ile seçici olmanızı sağlayacaktır.

Maddeler halinde sıralarsak; İyi bir lojistikçi olmak için;

• Saha tecrübesinin gerekliliği
• Analitik düşünme yetisinin yüksek olması
• Planlama, Örgütleme, Yöneltme, Eşgüdüm ve Denetim fonksiyonlarını iyi kullanması gibi 3 başlıkları sayabiliriz.

Paylaş