Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Lojistik Eğitimi Özellikleri Nelerdir ?

Yazar Yayınlanan etiket yok 0
Türkiye’de lojistik sektörü, diğer gelişmiş birçok ülkeden gecikmiş olarak son 10 yılda büyük bir ivme kazanmıştır. Bununla birlikte üniversitelerimiz ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora olmak üzere, lojistik, uluslararası lojistik ve dış ticaret bölümleri açarak lojistik eğitiminin temellerini oluşturmuş ve bu yönde yetişmiş insan ihtiyaçlarına cevap vermiştir.
Lojistik eğitimin özellikleri, teorik anlamda yapılması gerekenlerin ki bunların içinde; yasal mevzuatlar, işletme faaliyetleri, pazarlama, mühendislik, uluslararası ticaret, finans, müşteri ilişkileri, lojistik aksiyonlar, lojistiğin temel ilkeleri, lojistik iktisadı, bilgi ve iletişim teknolojileri gibi sayabileceğimiz bazı konularda eğitimleri kapsar.
Bu eğitimlerden sonra lojistik eğitiminin en temel unsuru olan pratik çalışmalara geçilir. Bu çalışmalar daha çok öğrenim süresince belirlenen tarihlerde yapılan stajları kapsamaktadır. Öğrenci staj süresince okulda öğrendiği teoriksel bilgileri bizzat yaşayarak pratiğe döker.Yapılan pratik ölçüsünde bilgi ve beceri artar.
Öğrenciler pratik anlamda kendilerini ne kadar geliştirebilirlerse, iş hayatlarındaki tecrübe ve bilgileri o derece artacaktır. Burada yapabilecekleri, mezun olduktan sonra direkt bir lojistik firmasına müracaat etmeleri veya firma veya şirketlerin lojistik departmanlarında en alt kademeden başlayarak sektöre adapte olmalarıdır.

Paylaş

Henüz Yorum Yok!

Ne düşünüyorsun / sanıyorsun?

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir